12 March, 2007

Περί αντρών ο λόγος…

Περί αντρών ο λόγος….


Αυτός που είπε τη γνωστή και κλασική ατάκα «άβυσσος η ψυχή της γυναίκας μάλλον είχε δίκαιο»…. Δεν υπάρχει πιο περίεργο ον από τη θηλυκή οντότητα, που δυστυχώς ή ευτυχώς παλεύει με θεούς και δαίμονες, μέσα από σαράντα κύματα, για να αναγνωριστεί ή έστω να γίνει στον ελάχιστο δυνατό βαθμό αντιληπτή η αξία της! Η γυναίκα από αρχαιοτάτων χρόνων θεωρείτο ένα άβουλο, αδύνατο, μην σας πω μίζερο πλάσμα, που μόνο δίπλα σε ένα άντρα μπορούσε να επιβιώσει! Τείνω να πιστεύω πως χάριν στις πόρνες καταφέραμε σιγά σιγά να βρούμε τα πόδια μας! Η πρώτη ομάδα γυναικών που μπόρεσε να ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά, ως ένα βαθμό τουλάχιστον, ήταν οι πόρνες! Η αυτοκράτειρα Θεοδώρα, είναι μια από τις αγαπημένες μου πόρνες! Ανήκε στις cortessans και κατάφερε εκμεταλλευόμενη τις αδυναμίες του Ιουστινιανού να τον σαγηνεύσει και να σταθεί δίπλα του ως αυτοκράτειρα…. Μιλάμε για μια εξαιρετική προσωπικότητα, μια μοιραία γυναίκα που κατάφερε να στιγματίσει τη ροή της Ιστορίας με το δικό της τρόπο!

Στόχος μας δεν είναι η μοιρολατρία, αλλά ούτε η διασφάλιση της όποιας ανεξαρτησίας μας! Αυτό έπρεπε να ήταν δεδομένο και προς έκπληξη πολλών αυτονόητο! Δεν θα καθίσω να αναλύσω τη θέση της γυναίκας, αλλά τη συμπεριφορά των αντρών!

Έπειτα από άπειρους διαλόγους με φίλες, φίλους και γκόμενους, άρχισα να υποψιάζομαι πως όλοι οι άντρες μυούνται από νεαρή ηλικία σε ένα εκπαιδευτικό σχολείο, που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από το γυναικείο μυαλό! Τι εννοώ με αυτό; Εν αγνοία μας και με πάσα μυστικότητα οι άντρες κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα για το πώς να συμπεριφέρονται, κατά τη διάρκεια της ζωής τους, στο γυναικείο πληθυσμό! Βεβαίως, πριν αποφασίσει ο αρχιφαλλοκράτης διευθυντής σε ποια τάξη θα υπάγεται ο καθένας, τα αγόρια δίνουν εξετάσεις, με γνώμονα πάντα την ιδιοσυγκρασία τους! Ε, οκ δεν είμαστε τόσο ηλίθιες να πιστεύουμε πως όλοι άντρες είναι οι ίδιοι! Όλοι οι άντρες είναι ίδιοι με τους υπόλοιπους του τάγματός τους! Έχουμε δηλαδή μια διαφοροποίηση και μια κατηγοριοποίηση των αντρών ανάλογα τον ψυχικό τους κόσμο!

Αναλυτικά, θα μπορούσε να πει κανείς πως οι άντρες χωρίζονται στα εξής τάγματα:

1. Μαμάκιας:
οποιαδήποτε γυναικεία ύπαρξη έχει μέτρο σύγκρισης τη μαμά του! Αυτός ο τύπος χωρίζεται σε δύο υπό-ομάδες: α. Μάνα power: ο τύπος αυτός δεν μπορεί να πάει καν στην τουαλέτα χωρίς να πάρει την έγκριση της μαμάς! Όλα πρέπει να αναφέρονται και να καταγράφονται στα πρακτικά βιβλία της μαμάς! Εκείνη θα εξετάσει, θα κρίνει και θα αποφασίσει αν αξίζει τον κόπο ο «άγγελός» της να ασχοληθεί με την εκάστοτε γκόμενα! Κατά προτίμηση, το υποψήφιο θύμα πρέπει να υιοθετεί, είτε ακούσια, είτε εκούσια, διάφορες συνήθειες της κυρίας μαμάς, που εκτιμούνται υπέρ του δέοντος από τον γιο. β. Μάνα warrior: ο τύπος αυτός έχει καταπιεστεί τόσο πολύ από τη δικτατορική συμπεριφορά της μαμάς, που έχει περάσει στην αντίπερα όχθη. Ό,τι θυμίζει έστω και σε μικρές ποσότητες το γυναικείο αυτό πρόσωπο απωθείται αυθόρμητα από το μυαλό, και μπορεί να αποβεί καταστροφική η οποιαδήποτε προσέγγιση αυτού του τύπου από υποψήφιες γκόμενες, που εμμέσως πλην σαφώς, έχουν κοινά χαρακτηριστικά με την κυρία μαμά!

2. Αθλητικάκιας: ο τύπος αυτός έχει έμμονη ιδέα με τον αθλητισμό και ο χρόνος του είναι περιορισμένος για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα! Χωρίζεται στις εξής υπό-ομάδες: α. Me body builder: ο τύπος αυτός ξημεροβραδιάζεται σε γυμναστήρια, προσπαθώντας να αναδείξει τους μύες που τόσο απλόχερα θέλει να επιδεικνύει δεξιά και αριστερά! Υποψήφιες γκόμενες με κυτταρίτιδα, παρακαλώ να μην μπουν καν στο κόπο να συστηθούν! Επιπλέον, σας ενημερώνουμε πως εάν οι ίδιες δεν έχετε εμμονή με το σώμα σας, δεν είναι καλλίγραμμο και γραμμωμένο να αποφεύγετε κάθε συναναστροφή! Απαραίτητη προϋπόθεση ο θαυμασμός και η συνεχής αναφορά στους γραμμωμένους μύες του! β. Ποδοσφαιρόφιλος: ο τύπος αυτός έχει μόνο ένα λόγο ύπαρξης! Να ξελαρυγγίζεται στα γήπεδα για την ομάδα του! Εάν δεν είστε φαν της ίδιας ομάδας, πιθανόν να φάτε μια ωραιότατη χυλόπιτα! Ο κώδικας ένδυσης πρέπει να πληροί τις χρωματικές αποχρώσεις της ομάδας! γ. Υγιέστατος: ο τύπος αυτός θεωρεί τον αθλητισμό τρόπο ζωής! Όλα τα σχετικά συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο! Π.χ. υγιεινή διατροφή, δεν πίνω, δεν καπνίζω, γενικά δεν ζω! Υποψήφιες γκόμενες που καταναλώνουν macdonalds, goodys κλπ παρακαλώ να μένουν μακριά!

3. Κουλτουριάρης:
ο τύπος αυτός ξεχωρίζει από χιλιόμετρα κυρίως λόγω εμφάνισης, πχ. μακριά μαλλιά, ελαφρύ μούσι ή μούσι παπά, ρούχα που συνήθως οι γκόμενες σιχαίνονται. Χωρίζεται στις εξής υπό-ομάδες: α. Δήθεν: ο τύπος αυτός είναι η προσωποποίηση της υποκρισίας. Υποκρίνεται τον καλλιτέχνη ή τον παθιασμένο με την τέχνη γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγάλει γκόμενα! Όλοι οι άλλοι απλώς απέτυχαν! Αν θέλετε να τον ξεσκεπάσετε κάντε ερωτήσεις σχετικές επί του θέματος και θα καταλάβετε πως δεν ξέρει την τύφλα του! β. Me originale: Ο τύπος αυτός είναι περιθωριοποιημένος, συνήθως καπνίζει πολύ και πίνει τον καφέ του χωρίς γάλα! Οι ενδυματολογικές του προτιμήσεις περιορίζονται σε σκούρες αποχρώσεις! Εάν δεν έχετε ένα πάθος, ανεξαρτήτου τύπου πχ. μουσική, διάβασμα, ζωγραφική, χορό είστε εκτός παιχνιδιού! Ο ενθουσιασμός για αυτό που κάνετε είναι απαραίτητος! Η φλόγα πρέπει να καίει στα μάτια σας όταν μιλάτε για αυτό!

4. Ο απρόσιτος: ο τύπος αυτός σπάνια μιλά, και όταν μιλά πάντα έχει κάτι ουσιαστικό να πει, τουλάχιστον έτσι νομίζει! Ο τύπος αυτός είναι συνήθως κομπλεξικός και χωρίζεται στις εξής υπό-ομάδες: α. Κόμπλεξ κατωτερότητας: στην πραγματικότητα δεν αναγνωρίζει στον εαυτό του καμία αξία, και λόγω της δυσβάστακτης ενοχής παρουσιάζει ένα απόμακρο attitude, φοβούμενος μην γίνει αντιληπτός! Για να πει κάτι το σκέφτεται 100 χρόνια, ώστε να είναι σίγουρος πως θα τραβήξει τα βλέμματα, διότι αυτό έχει πραγματικά ανάγκη! Την αναγνώριση στο πρόσωπο του άλλου! β. Κόμπλεξ ανωτερότητας: ο τύπος αυτός υπερεκτιμά τις ικανότητές του, και πιστεύει πως ο συνομιλητής του παίρνει αξία επειδή μόνο και μόνο του μιλά! Ο τύπος αυτός ελκύεται από γυναίκες που του πάνε κόντρα, αμφισβητώντας την αξία του! Αυτό ενεργοποιεί το λειτουργικό σύστημα «απόδειξη της αξίας» μου, πέφτοντας στην παγίδα χωρίς καν να το συνειδητοποιήσει, μέχρι να είναι πολύ αργά!

5. Ουδέτερος: ο τύπος αυτός είναι συνήθως ξενέρωτος! Ούτε κρύο, ούτε ζέστη! Η ομιλία μαζί του δεν περιέχει οποιεσδήποτε έντονες διακυμάνσεις, αν και μπορείς να συζητάς ώρες μαζί του, χωρίς να εκνευρίζεσαι! Η ψυχική ηρεμία σου δεν κινδυνεύει σχεδόν ποτέ. Είναι συνήθως γνωστός και με το χαρακτηρισμό το «καλό παιδί». Είναι κοντά σου όταν τον χρειάζεσαι, και σπάνια απατάει το ταίρι του! Η μόνη δυσλειτουργία του είναι ότι βαριέσαι μαζί του εύκολα!


6. Εξυπνόβλακας:
ο τύπος αυτός μιλάει συνεχώς και σχεδόν ποτέ δεν έχει κάτι να πει! Εκτός από μαλακίες εννοείται! Χαρακτηρίζεται από εμμονή για ασύστολο show off, με ή χωρίς αξία. Συνήθως αναμασά τις ίδιες παπαριές σε όλες, με την ελπίδα να πέσει κάποια! Κάνει επίδειξη είτε των κρυφών του προσόντων, είτε των λεφτών του μπαμπά του, είτε το πώς έβγαλε την τελευταία του γκόμενα! Ευτυχώς, ο τύπος αυτός γίνεται εύκολα αντιληπτός, φτάνει να ανοίξει το στόμα του και να αρθρώσει κάποια λέξη!

7. Μαλάκας: ο τύπος αυτός ελκύει συνήθως το γυναικείο πληθυσμό, διότι έχει ωραία εμφάνιση! Χωρίζεται στις εξής υπό-ομάδες: α. Ψωνάρας: ο τύπος αυτός είναι συνήθως πολύ περιποιημένος, ξέρει να ντύνεται, έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και προκλητικό βλέμμα! Είναι ωραίος, το ξέρει και το δείχνει! Είναι επικίνδυνος διότι σπάνια ερωτεύεται και αναλώνεται με ανούσιες, περιστασιακές σχέσεις! Ο τύπος αυτός είτε πραγματικά απολαμβάνει τη ζωή που ζει: σεξ, ξενύχτι και διασκέδαση, είτε βασανίζεται από το απόλυτο κενό, που ενώ έχει τα πάντα τίποτα δεν τον γεμίζει! Ψάχνει, τις πλείστες φορές, μάταια να γεμίσει το κενό αυτό και ερωτεύεται τη γυναίκα που θα του δείξει πως είναι ικανή να εκπληρώσει τις όποιες ανάγκες του! Η απάτη για το τύπο ψωνάρα είναι συνήθως αναπόφευκτο γεγονός! Ακόμα και αν γεμίσετε το κενό που νιώθει, τα κέρατα δεν τα γλιτώνετε διότι είναι στη φύση του η φιλαρέσκεια! Και οι γκόμενες που τον περιτριγυρίζουν είναι πολλές! Όλες θέλουν ένα κομμάτι από την πίτα με το μέλι! Γυναικεία ματαιοδοξία! β. Είμαι αντράκι: ο τύπος αυτός παρουσιάζεται σαν άντρας βαρύς, που ξέρει τι θέλει από τη ζωή του! Έχει πολύ έντονο βλέμμα και ως επί το πλείστον προσεγγίζει τις γυναίκες πρώτα σεξουαλικά και μετά σαν ανθρώπινα όντα! Ο τύπος αυτός είναι δυναμικός και δεν χολοσκάει για μικροπράγματα! Αν περιμένετε να σας ακούει ξεχάστε το! Πρώτα πρέπει να ικανοποιηθούν οι δικές του ανάγκες και μετά οι δικές σας! Για να τον κατακτήσετε πρέπει να είστε καλές στο κρεβάτι, να μην έχετε κτητικές τάσεις και να πηγαίνετε με τα νερά του, διότι συχνά γίνεται βίαιος! Επιπλέον, το ντύσιμο σας πρέπει να είναι προκλητικό και να νιώθει πως σας γουστάρουν οι φίλοι του! Βεβαίως, μην τολμήσετε να κοιτάξετε δεξιά ή αριστερά διότι θα σας βγάλει τα μάτια!

8. Πού σου νεύκω πού πάεις: ο τύπος αυτός βασανίζεται μονίμως από υπαρξιακές ανησυχίες! Νιώθει χαμένος στο διάστημα και προσπαθεί να βρει το νόημα της ζωής! Ο τύπος αυτός είναι πολύ δύσκολη περίπτωση διότι η εναλλαγή στη συμπεριφορά του κουράζει! Δύσκολα προσεγγίζεται, και για να τον κατακτήσετε πρέπει να έχετε τα άστρα με το μέρος σας! Είναι τόσο απασχολημένος με τις σκέψεις του που σπάνια δίνει σημασία σε κάποια! Ο τύπος αυτός χωρίζεται σε δύο υπό-ομάδες: α. Ολοκληρωμένος: νιώθει ότι βρήκε το δρόμο προς την εκπλήρωση των αναγκών του και χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως ολοκληρωμένο! Αυτό όμως είναι παγίδα διότι δεν θέλει τίποτα να διαταράξει την ψυχική του ηρεμία και να τον βάλει σε περιπέτειες, έτσι δεν αναζητά σύντροφο! Επιπλέον, είναι δύσκολη η επικοινωνία μαζί του διότι μόνο αυτός έχει δίκαιο και όλοι οι άλλοι λένε απλώς βλακείες! Νιώθει πολύ ξεχωριστός και συνήθως είναι καυστικός και ειρωνεύεται μέχρι αηδίας! Στην πραγματικότητα δεν ξέρουν την τύφλα τους και είναι παγιδευμένοι στον κόσμο τους! Υπάρχουν πολύ λίγες εξαιρέσεις, που πραγματικά έχουν φτάσει στο σημείο να θεωρούνται ολοκληρωμένοι, αλλά αυτό είναι χαρακτηριστικό μιας πιο ώριμης ηλικίας! β. Απαισιόδοξος: ο τύπος αυτός είναι τόσο μπερδεμένος, που ψάχνοντας το νόημα της ζωής κατάλαβε πως αυτό δεν υπάρχει! Έχει τάσεις αυτοκτονίας, νιώθει μόνος, πεπερασμένος στο χρόνο και δεν μπορεί να κάνει ούτε μια θετική σκέψη! Βασικά, είναι χαμένος από χέρι και πολύ μίζερος! Μείνετε μακριά διότι η ανυπαρξία, ο μηδενισμός και η παρακμή ίσως είναι κολλητική επιδημία!

Εδώ να επισημάνουμε πως υπάρχουν κατηγορίες αντρών που έχουν χαρακτηριστικά και από τα υπόλοιπα τάγματα πχ. και αθλητικάκιας και ψωνάρας ή και αντράκι και εξυπνόβλακας! Για αυτό συνιστάται προσοχή ώστε να ξεκαθαρίζεται επακριβώς ο τύπος προτού επιδοθείτε σε οποιαδήποτε συναναστροφή! Σε επόμενο blog θα αναφερθούμε στο τι ακριβώς μαθαίνουν στη σχολή οι απανταχού άντρες, που οι γυναίκες αδυνατούν να καταλάβουν...

Έπεται η συνέχεια… αναμένατε στο ακουστικό σας…

9 comments:

Anonymous said...

Ate, grafo me to name m anti me to anti-feministis, anti-froso.

Telika re mitsia, AMAN theleis EN paizesai. Ediavasa to 3 fores kai kathe fora anakalipsa nea pramata p den eiha prosexei t proigoumeni. An kai kati m leei apo kapoia alla paromoia arthra p eho idi diavasei (i klopi pnevmatikis idioktisias apotelei adikima), o tropos grafis kai ekfrasis s me ehei ek neou entiposiazei. Kai "daneismena" na einai apo allou (eite os thema i idea), eilikrina m arese: eheis to diko s style kai ta "pantreveis" poli kala. Keep it up, I was sure u could do better (e.g. se shesi me to arthro s gia t pinakida).

Telika, OSES fores kai na diavasa to keimeno, DEN eho katelixei se POIA apo oles t katigories aniko (SHIT) afou merika apo afta mporei men na ishioun, alla kapoia ohi.
Sigoura DEN eimai o tipos 1,2,3,5, i 6, alla pali den eho katelixei.

I arhiki m skepsi oti eimai telika enas sindiasmos t tipou 4b kai 8b, tha t anatheoriso giati tha prepei na prostheso kati kai apo t tipo 4a kai merika apo t 7 (e nai, pano hara s, paradehomai pos OLOI emeis oi antres eimaste malakes, alla gia afto DEN ftaime emeis, alla i fisi, to zodio mas, i mia ginaika - afti DEN einai POTE i mana mas).

So, ti na po telika? Pos esihises me parapano ANTI na me voithiseis na me katalavo? Les nanai kairos na pao se kapoio psihologo? (NOT)

HEEEEEEEEEEEEEEEEEELP

Thermi paraklisi na apofevgontai ta themata p ANTI na mas voithoun, mas psihoplakonoun pio poli (PALE ivres t tropo na ta psaleis stous antres, ENTZE mporeis diaforetika).

Rakuneta said...

mister omologw oti diavasa ena dio email me paromoiou tipou periexomeno... poli palia omws se kamia periptwsi den danistika tin paramikri leksi (isws mono kapoies katigories)! px. o athlitikos tipos kai o mamakias.... eksallou exei perasei tosos kairos pou eilikrina den thimomoun kai polla polla!

pls misw tin logoklopi, dioti poli apla deixnei pws den exis kritiko mialo! hahha kai an fimizomai gia kati distixws ennoeitai einai to kritiko mou pneuma! oups! i did it again!

ase na perasi ligos kairos kai tha sou pw egw epakrivws ti tipos ise... an kai nomizw apo osa sou exw idi pei den exw pesei k poli eksw! hihihihi

kai nai enoeitai pws panta tha ta exw me tous antres (pws alliws tha exei noima i zwi mou)! otan ginw vevaia mitera kai kanw gio tha allaksw gnwmi! an kai euelpistw na kanw kori! mouahahahahah

Anonymous said...

OK, OK, EN sinehizo. Kata ta alla eheis polla kalo mnimoniko, alla tespa. OUTE t paramikri lexi DEN edanistikes - IMISH (Emmmm, hmmmm telika MALLON esinehisa :P).

Allon prama i logoklopi tze allon i kritiki re kiddo.

OKIE Mikellidi, enna perimeno na m peis (na doumen tze si ti porisma tha vgaleis).

Kame gion, tze AN DEN katalixei o kaimenos mamakias na m emmmmm, hmmmmm, apopatiseis.

Dum dum me bored.
Ma telika EN eshi allo plasma na grapsei tpt dame? Mono ego tze esi enna laloumen pellares? BORING - THELO KAI APAITO AKROATIRIO (AN en tze psiles, kokkinomalles KAI me kampiles akoma kallitera) :P

AnTonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

AnTonymous has left a new comment on your post "Περί αντρών ο λόγος…":

Καμιά κατηγορία με νορμάλ άτομα δεν παίζει;

Anonymous said...

mallon stoxos tis itan na mas piasei sti ksioura!

despoinis en mas ta lalis kala!

Rakuneta said...

george egw mia xara ta lew! eksallou gia tis apopsis pou exw kapoioi ftaine gia ayto.... k pistepse me den ine gkomenoi!

antonymous den xerw an iparxoyn... makari na iparxoyn... thelw na iparxoun... ayto perimenw k egw!

andrea kapoios pou kanei copy paste simenei den xerei ti tifla mou k den exi apopsi! ara den exi kritiko vlema! ayta

makia

Anonymous said...

Milontas gia normal katastaseis, as exetasoume kai ti eipan kapoioi spoudaioi antres gia tis "normal" ginaikes kai pou kapoioi kaimenoi tis pantreftikan (eho polla, alla eipa na valo MONO 10, etsi gia na nevriaso tsaz tin Froso):

By all means marry. If you get a good wife, you'll be happy. If you get a bad one, you'll become a philosopher.
Socrates

Woman inspires us to great things, and prevents us from achieving them.
Dumas

The great question... which I have not been able to answer... is, "What does a woman want?
Sigmund Freud

"I don't worry about terrorism. I was married for two years."
Sam Kinison

"There's a way of transferring funds that is even faster than electronic banking. It's called marriage."
James Holt McGavran

"I've had bad luck with both my wives. The first one left me, and the second one didn't."
Patrick Murray

Two secrets to keep your marriage brimming
1. Whenever you're wrong, admit it,
2. Whenever you're right, shut up.
Nash

You know what I did before I married? Anything I wanted to.
Henny Youngman

My wife and I were happy for twenty years. Then we met.
Rodney Dangerfield

Marriage is the only war where one sleeps with the enemy.
Anonymous

Rakuneta said...

ermmm

koita an imoun antras tha elega ayta pou les... eimai omws female so... i sinidisi mou to epivallei... hehehe

plus panta me diaskedazoun oi opoies kritikes!