21 March, 2007

Πολύ άργησες και μισώ τις καθημερινές....

Part A

Μισώ τις καθημερινές, διότι πολύ απλά μισώ τη ρουτίνα! Και ως επί το πλείστον τις καθημερινές δουλεύω, έτσι οι ιδιαίτερες συγκινήσεις και οι περιπετειώδεις εξάρσεις περιορίζονται μόνο στην επιλογή φαγητού!

Σήμερα ήμουν έτοιμη να κόψω φλέβες με το φόρτο εργασίας που με περίμενε! Ως εκ τούτου, προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου να δείξει υπευθυνότητα χαρακτήρα (μετάφραση: να αρχίσω δουλειά!) και να πάψω να κοιτώ το παράθυρο σκεπτόμενη διάφορες μαλακίες. Σε κάποια φάση ανεβαίνει η Γεωργία για να κόψουμε καμιά κουβέντα! Δουλεύω στο πάνω όροφο, έτσι για τα πρακτικά!

Λοιπόν, εκεί που καθόμασταν και συζητούσαμε περί ανέμων και υδάτων, αναλύοντας τα γκομενικά μας που έχουν αρχίσει να πιάνουν πάτο, μου λέει: «Ρε, το κτήριο τρίζει!». «Μπαααα, της λέω! Μήπως είσαι ερωτευμένη;». Άσχετο ερώτημα το ξέρω!
Προσπάθησα να συγκεντρωθώ για να πιάσω τις δονήσεις που ίσως έστελνε η μητέρα φύση μέσω του κτηρίου και voila! Το κτήριο ανά κάποια λεπτά έτρεμε ολάκερο! Καλά μιλάμε πανικός στο πλήθος! Άρχισα να αγχώνομαι κάπως αλλά δεν είπα τίποτα. Ήρθε ο αρχιτέκτονας, του το είπαμε και το πρόσεξε και αυτός! Μας είπε πως αν γίνονται εσκαφές κάπου εκεί κοντά λογικό είναι να τρίζει το κτήριο! Αυτός με τη σειρά του έκανε κάποιους τυπικούς ελέγχους! Η ώρα είναι μία και κάτι και ακόμα ζούμε! Άρα οκ όλα υπό έλεγχο! Το θέμα είναι αν καταρρεύσει ποτέ αυτό το κτήριο είτε λόγω σεισμικής δόνησης, είτε λόγω βάρους ο θεός βοηθός!

Οι προδιαγραφές του κτηρίου δεν είναι για βιβλιοθήκη! Με λίγα λόγια και απλά το βάρος από τα κιβώτια αρχειακού υλικού και βιβλιοστασίου ξεπερνούν το επιτρεπτό όριο! Αποτέλεσμα; Ε, παλιά ξινά σταφύλια! Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κατάρρευσης! Όλεεεεεε! Η τύχη μας εξαρτάται από τη μητέρα φύση και τις προθέσεις της! Ας ελπίσουμε πως είναι με το μέρος μας!


Part B

Ένα άλλο θέμα, που με απασχολεί τελευταία, είναι πώς πρέπει να φερθεί κάποιος όταν υποψιάζεται ότι ο άλλος τον δουλεύει άγρια;;;; Υπάρχει κάποιος, τον οποίο νομίζω ότι συμπαθώ ιδιαίτερα! Ας ελπίσουμε πως δεν διαβάζει το blog διότι θα ακούσω τον εξάψαλμο! Αν το διαβάσει σημαίνει δεν είναι τόσο αδιάφορος όσο λέει! Τώρα να χαρώ ή να κλάψω; Ιδού η απορία!
Ο συγκεκριμένος είναι της άποψης να τα κρατάμε όλα για την πάρτη μας! Για αυτό και πολύ λίγα πράγματα ξέρω για αυτόν! Καλά μιλάμε στο βάθος του τούνελ με περιμένει άσπρη γκανταρόμπα! Όπως και να το κάνουμε εγώ το βλέπω αλλιώς! Σάμπως και έχει σημασία αν φάω χυλόπιτα ποιος θα το μάθει! Μωρέ ας το μάθουν όλοι, θα αλλάξει αυτό που νιώθω; Η μήπως θα μειωθώ στα μάτια των άλλων; Χέστηκα! Πραγματικά όμως! Έπαψα από καιρό να με απασχολεί η γνώμη των άλλων εξ ου και γιατί δεν με νοιάζει η αποκάλυψη ΚΑΠΟΙΩΝ προσωπικών δεδομένων! Εννοείται πως σέβομαι τα προσωπικά δεδομένα του άλλου! Χωρίς αμφιβολία!
Βασικά I am an open book και πάλι κανείς μα κανείς ποτέ δεν μπορεί να με διαβάσει! Είναι λες και διαπράττω ένα έγκλημα, αφήνω αδιάσειστα στοιχεία για την εξεύρεση του δολοφόνου, και εντούτοις ο αστυνόμος Σαΐνης κοιμάται όρθιος! So στην τελική δεν γίνεται καμία ζημιά! Διότι πάντα άλλα θέλω να πω και άλλα καταλαβαίνει ο άλλος! Anw το point είναι ότι κατάλαβε πως τον γουστάρω και με δουλεύει εντελώς, παντελώς και ολικώς! Δεν είναι ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί καταστάσεις! Καμία σχέση! Απλώς με αφήνει να τσουρουφλίζομαι, γνωρίζοντας πως θα χαθεί εν τέλει… και εγώ όπως το βλαμμένο, κάθομαι και περιμένω! Το ότι γνωρίζω τι θα γίνει είναι ανακουφιστικό; Το ότι συνειδητοποιώ την όλη φάση με απαλλάσσει από τις ενοχές; Η πάλι είμαι στην ίδια κατηγορία με τις απανταχού γκόμενες που τα έχουν κάνει σκατά και δεν το συνειδητοποιούν; Όπως και να έχει κουράστηκα! Υποθέτω σιγά-σιγά θα ξεθωριάσει το όποιο συναίσθημα από μόνο του και θα τελειώσει! Δεν έχω πλέον επιλογές! Έπαιξα τα τελευταία χαρτιά μου και τζίφος! Έχασα την παρτίδα!

Τι απομένει; Ε, να εμφανιστεί επιτέλους ο καινούριος γκόμενος που θα με κάνει να ξεχάσω όλους τους προηγούμενους! Άτε να δούμε! Και πολύ άργησε!

6 comments:

Anonymous said...

xeston. aman mana mou en thelei o allos en thelei. teliwse. katalave to. tzai proxwra. eshi allu portokalies. kanonise na pame gia kanena kafe tzai pareta tes malakies! tzai meta pu lion tziairo en tha thimasai oute to onoma tou!

Anonymous said...

Back home after ANOTHER tiring and frigging day at the office (plus I brought up work home as well, just 4 a change).
Alo re mitsia, long time no see or hear. Pou ehathikes? Ekatsen s o gomenos telika giafton ehathikes? Hello, Houston, the eagle has landed, hihihihihihi.
Kala s lalei o george, ektos tze AN eisai akoma toson fakkimeni, p en thoreis ti simvainei giro s.
Btw AN tha tzieraseis kanena kafe (i esi i toutos o george) pete m tze menan (e giorko, en eimai gay a, oute mahoumai na s fao t Froso (an endiaferesai diladi), apla t avattan oudeis emisisen.
Anyway, have a nice weekend (looks like mine will suck).

Rakuneta said...

oxi den mou ekatse! hihihihi alla ok to pira apofasi k niwthw much much better! pantreia me to zori den ginete so pame gia alla... protou eklipsi to andriko filo entelws k pantelws! mouahahahaha

Anonymous said...

Igeian, alla viastou coz opos paei to antiko filon tha eklipsei me tosous ppppousties (sorry ennoousa gays, hmmmm, akiron ennoo atoma me idiazouses sexoualikes protimiseis - etsi gia na eimai tze politically correct).
Akiron, sikkime ppppousties en pio soston, laleis to tze gemonnei tze to stoma s, hihihihihihihihi.

Rakuneta said...

hahahahaha!

na ipothesw exis provlima me toys gay? :P

Anonymous said...

Koita, genika en tous pao, alla OK as pollinoun tziallon, na afxithei peraitero to demand gia real men (oi pos ehoumen tze parapono dld me t ifistameno pososto)