28 June, 2007

HaPpY bIrThDaY!

Η φιλενάδα μου το Σάββατο έχει τα γενέθλια της! Γίνεται 30 χρόνων! Αχ! Πως περνάνε τα χρόνια! Χτες ήταν τα γενέθλια και του daddy μου! Ευχαριστώ-ευχαριστώ! Να μου ζήσει!
Η φιλενάς μου που λέτε έπαθε μια μικρή κρίση ηλικίας των –άντα! Παράθεσε το πιο κάτω απόσπασμα στο blog της!


«Τρεις και απόψε! Δεν πάω φανταρίνα αν αυτό σκέφτεστε! Απλά σε τρεις μέρες θα γίνω 30 χρόνων και κάτι μ' έχει πιάσει. Μελαγχολία να το πω, απάθεια να το πω, κρίση να το πω, δεν ξέρω, είναι όλα μαζί και τίποτα συνάμα! Είμαι από τους τύπους που μισούν τις επετείους γενεθλείων. Γιατί κάθε φορά πρέπει ντε και καλά να γιορτάζουμε έναν ακόμη χρόνο που μας φορτώθηκε στην πλάτη, αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ! Κάθε επέτειο γενεθλίων την φοβάμαι λίγο, για να πώ την αλήθεια, γιατί μπαίνω ανεπαίσθητα στη διαδικασία του χρονιαίου απολογισμού. Ποια είμαι? Που πάω? Τι έχω κάνει αυτή τη χρονιά? Πόσους στόχους πραγματοποίησα? Πόσους ανθρώπους πλήγωσα και πόσους έκανα χαρούμενους ή έστω δεν τους στεναχώσησα! Και η λίστα δεν έχει τελειωμό...
Στα τριάντα μου είχα πει πως θα κάνω έναν απολογισμό εφ όλης της ύλης, τρομάρα μου, γιατί όπως και να το κάνουμε, είναι μια ηλικία σταθμός ζωής για τον καθένα μας. Γενικά, δεν είμαι άτομο που φοβάται αλλά αυτό το ραντεβού με τον εαυτό μου τη δεδομένη ημέρα με τρομάζει. Και αυτές οι αναμετρήσεις δεν έχουν διαφυγή. Είναι όπως την "πόλη" που όπου κι αν πας θα σε κυνηγάει γιατι την κουβαλάς μέσα σου. Πόσο σκληρό θα είναι άραγε μαζί μου το είδωλο μου στον καθρέφτη!...»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ:
Λοιπόν, φιλενάδα αναλαμβάνω εγώ το ρόλο της παρηγορήτριας! Πριν αρχίσω να λέω τα δικά μου κουφά να αναφέρω απλά πως τα γενέθλια γράφονται χωρίς –ει! Χεχεχε! Δεν μπορούσα να μην το πω μιας και μου φώναζε να κάνω την παρατήρηση! Αλλά οκ εδώ μέσα παίζει και το ενδεχόμενο της κεκτημένης ταχύτητας άρα όλα επιτρέπονται και όλα απαγορεύονται!
Anw, όσο αφορά το θέμα μας, να επισημάνω ότι η ηλικία σκιαγραφεί με όλα τα συνεπακόλουθα τις εμπειρίες που αποκτάει ο καθένας μας! Άρα στην τελική μόνο και μόνο αν σκεφτείς πως σου προσδίδει σοφία αυτή η μέρα είναι ό,τι καλύτερο!
Από την άλλη ρε Νικολέττα αν περιμέναμε τα γενέθλια για να κάνουμε απολογισμό ποιους πληγώσαμε και ποιους όχι τότε η λίστα καταγραφής θα ήταν κατά πολύ μειωμένη, δεδομένου του γεγονότος αδυναμίας μνήμης στο πέρασμα του χρόνου!
Από την άλλη βέβαια, γνωρίζοντας σε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα από το είδωλο σου στο καθρέφτη! Απεναντίας, όσο πιο καθαρό είναι το βλέμμα του πρωτοτύπου τόσο πιο ξεκάθαρη εικόνα έχει κανείς για τον εαυτό του, επομένως μπορεί να διορθώσει πράγματα και καταστάσεις!
Πού θέλω να καταλήξω; Ό,τι δεν χρειαζόμαστε κωλύματα του τύπου φτου ακόμη ένας χρόνος! Χάρου, το ότι είσαι ζωντανή και μπορείς να περάσεις ακόμα μια μέρα γενεθλίων! Τα υπαρξιακά προβλήματα του τύπου πού πάω, ποια είμαι, άστα για τις προσωπικές μας συζητήσεις! Αν τα λύσουμε από τώρα, με τι θα βασανιζόμαστε; Χεχεχεχ!
Μωρό μου, να ζήσεις και ό,τι επιθυμείς στην αγκαλιά σου να το βρεις!
μακιααααααααααααααααα

No comments: