10 October, 2007

Think Blue!



H χαζή ή μήπως οι χαζοί?

Μετά από πολλές προσπάθειες βρήκαμε επιτέλους καινούρια συνάδερφο! Βλέπετε λόγω ωραρίου κανείς δεν θέλει να δουλέψει εφόσον πρόκειται για μια πολύ αγχώδης δουλειά με τρομερή πίεση (δουλεύουμε 5-12 το βράδυ! Ευτυχώς όμως εγώ γύρω στις δέκα παίρνω τα μπογαλάκια μου και την κάνω με γρήγορα πηδηματάκια μιας και την επομένη η ώρα 7.30 πρέπει να είμαι στη πρωινή μου δουλειά!).

Λοιπόν, η καινούρια μου συνάδερφος είναι μωρό παιδί ακόμη! Γύρω στα 22! Μόλις τέλειωσε τις σπουδές της. Λόγω βάρδιας εγώ την γνώρισα μια βδομάδα μετά την πρόσληψή της! Οι υπόλοιποι άντρες συνάδερφοι φρόντισαν, όντας εγώ πιο παλιά και καλωδιωμένη στα κυκλώματα, να μου δώσουν τα πρώτα δείγματα γραφής που άφησε! Κάποιοι την αποκάλεσαν μπίμπο, κάποιοι ότι έχει ένα attitude! Δεν μπορούσα να καταλάβω τι έπαιζε αν δεν το διαπίστωνα με τα ίδια μου τα μάτια! Καθώς μιλούσα με ένα συνάδερφο και μου ανέλυε τα προσόντα της καινούριας, μου είπε πως με κάποιες γυναίκες απλά δεν μπορείς να επικοινωνήσεις, μόνο να τις κοιτάς! Είναι κενές περιεχομένου και αυτό δεν του αρέσει! Όπως και να έχει το θέμα μας δεν είναι οι γκομενικές ανησυχίες του συνάδερφου, αλλά η καινούρια!


Χτες, λοιπόν είχα την τιμή να τη γνωρίσω! Είναι κατάξανθη, αδύνατη, κοντούλα με εντυπωσιακό ντύσιμο! Φορούσε για να καταλάβετε άσπρο κοντό σορτ, άσπρη μπλουζίτσα, κόκκινη ζώνη, κορδέλα στα μαλλιά, και πουά γόβες! Βαμμένη, ντυμένη λες και βγήκε από το cosmopolitan! Το κορίτσι αυτό έδινε πράγματι την εικόνα μιας barbie! Μάλιστα, καθώς εισήλθα στο γραφείο, και την αντίκρισα, χαμογέλασα συνωμοτικά με μια άλλη συνάδερφο!


Κύλησε η βραδιά και εγώ έβγαλα τα εξής συμπεράσματα:


Η κοπέλα είναι ευγενέστατη! Συμπαθητικότατη! Και αρκετά χαμογελαστή. Έχει τη νευρικότητα των πρώτων ημερών, και δείχνει αρκετά εξυπηρετική! Ομολογώ τη συμπάθησα τόσο, ώστε απέφυγα την καζούρα που έκανα στην προηγούμενη συνάδερφο, την καημένη τη Σοφία, που ακόμα έχει να το λέει για το πόσο αυστηρή της φάνηκα στην αρχή!
Γουστάρω να ψαρώνω τους καινούριους! Δεν ξέρω γιατί! Ίσως, για να τους φαίνεται ακόμα πιο ευχάριστη η δουλειά, όταν θα καταλάβουν πραγματικά πώς ακριβώς συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας! Εννοείται καζούρες γίνονται μόνο στους μικρότερους σε ηλικία! Στους μεγαλύτερους φροντίζεις πάντα να επιδείξεις τον κατάλληλο σεβασμό!


Νιώθω πολύ τυχερή που έχω απίστευτα καλούς συναδέρφους, που μπορείς να συνεννοηθείς και να γελάσεις με ό,τι μαλακία σου έλθει! Και εμένα μ’ αρέσει να γελώ! Διαφορετικά η ώρα δεν περνά και είναι μαρτύριο, δεδομένης της δυσκολίας της δουλειάς!

Αυτό που με προβληματίζει είναι η ευκολία με την οποία όλοι οι άντρες συνάδερφοι είδαν με καχυποψία την καινούρια συνάδερφο, επειδή ακριβώς πληρούσε το προφίλ της χαζής γκόμενας! Αν την έβλεπαν στο καφέ πάω στοίχημα θα την κάρφωνα όλη την ώρα μπας και τους δώσει σημασία! Στη δουλειά όμως έγινε ακριβώς το αντίθετο! Σχεδόν έβαλαν στοίχημα πότε θα παραιτηθεί επειδή δεν θα άντεχε! Οκ εξέφρασε λίγους προβληματισμούς για τη δυσκολία της δουλειάς όχι όμως τόσους, ώστε να έχουμε τα μετέπειτα παρατράγουδα!



Συμπέρασμα? Είμαστε όντα των ματιών! Όλα κρίνονται από την όποια εμφάνιση, στο δεδομένο χρόνο συνάντησης! Είμαστε τόσο προσκολλημένοι σε ταμπού, που όσο και αν θέλουμε να το παίξουμε φιλελεύθεροι, την ώρα της κρίσης δείχνουμε αυτό που πραγματικά είμαστε! Τα συγχαρητήρια μου για την όποια καχυποψία μας διακατέχει, φυλακίζοντας την πραγματική ουσία της ζωής!

Τα φιλιά μου!

21 comments:

DARK_ERA said...

onta ton mation... Mpas kai apla oi sinadelfoi soy epidi den toys perna na ri3oyne sto krebati ti mikri tin snomparan... mia amina einai kai afto

Anonymous said...

ermm den exw idea! tha deiksi i nekropsia! pros to paron anamenoume sto akoustiko mas!

Donnie said...

Einai ekpliktikos o tropos me ton opoio panta vriskoume eykairies oste na anevasoume ton eayto mas sta matia mas katevazontas oso mporoume ton apenanti. Opoios einai anetos me ton eayto tou den exei logo na einai toso kaxypoptos me ton allon.

Lexi_penitas said...

Ενδιαφέρον το θέμα αλλά και η αφορμή. Είναι αλήθεια ότι όσο και να θέλουμε να το αποφύγουμε, πολλές φορές η εικόνα έχει τόση δύναμη πού παρασύρει τη κρίση μας. Βιαζόμαστε να κρίνουμε ή να κάνουμε διάγνωση χωρίς γνώση του αντικειμένου, παρά μόνο με τη πρώτη εντύπωση.

Αυτό είναι διαχρονικό και δεν νομίζω να αλλάζει. Ελάχιστους ανθρώπους θα βρεις να κάνουν σωστή ανάλυση καταστάσεων χωρίς να επηρεάζονται από την επιφάνεια που συνήθως προβάλλει η εικόνα. Εξάλλου, σ' αυτήν ακριβώς την αδυναμία μας δεν βασίζονται οι ειδικοί του μάρκετιγκ για να μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες;

Rakuneta said...

donnie@
akoma k tis fores pou i kaxipopsia kathodigei tis skepsis mas, tis perissoteres fores ginete iposineidita, dioti etsi exoume mathei.... k ayto ine akomi pio thlivero!

lexipenita@
poli tha ithela na prospathisw na antikrousw tis apopsis sou k na pw oxi file mou den isxiei ayto pou les, alla distixws den exw paradeigmata pou tha mporousa na antitaksw wste na apodeiksw tin mi orthotita twn skepsewn tou! me liga logia exis apolito dikaio!

Anonymous said...

e to sunadelfiliki einai duskolo polles fores...dont worry!nice blog...

Utopian said...

Hey ..u know u should..write a lil bit of the post at least in english..so that everybdy can get a tinge of what ure writing..all i can wonder is that ur posts are talking abt some fashion and stuff..making it out of the pic!!!

Rakuneta said...

@topapie poli diskolooooo :)
@randomshit the post is not about fashion, its about close-minded people, judging around, based on how the other guy looks like.

i prefer not to write in english. i express myself better in greek. sorry :)

Unknown said...

Φιλενάδα νομίζω ότι οι συνάδελφοι σου θα παρακαλούσαν να τους δώσει σημασία η μικρή. Και απλά επειδή δεν τους έδωσε άρχισαν τα κακεντρεχή σχόλια τους. Για το ότι είμαστε όντα των ματιών συμφωνώ και επαυξάνω. Η εικόνα μετρά χωρίς να νοιαζόμαστε για την ψυχή του άλλου. Σε ένα σεμινάριο της δουλειάς μια γραμματέας μας είχε πει την εξής ενδιαφέρουσα ιστορία. Είχαν συνεντεύξεις για καθηγητές της Πολυτεχνικής σχολής του UCY. Έρχονταν διάφοροι και η συγκεκριμένη γραμματέας τους οδηγούσε μέσα για την συνέντευξη. Σε κάποια φάση μπαίνει μέσα ένας με μακριά μαλλιά, σκουλαρίκι στο φρύδι και κάμποσα τατοο στο χέρι. Φορούσε σκισμένο τζην και γενικώς ήταν κάπως διαφορετικός για την συνέντευξη...Η γραμματέας των ρώτησε τι ήθελε και αυτός απάντησε ότι ήλθε για την συνέντευξη. Αυτή τον έδιωξε κακήν κακώς!!!. Ο άνθρωπος δεν πτοήθηκε και για να την πείσει της έδειξε την ταυτότητα του. Τελικά πήγε στην συνέντευξη και τον προσέλαβαν. Η γραμματέας μέχρι σήμερα όταν τον βλέπει αλλάζει δρόμο γιατί ντρέπεται για την συμπεριφορά της, και αυτός είναι ένας απο τους πιο καλούς και αγαπητούς καθηγητές της πολυτεχνικής. Συμπέρασμα ποτέ μην κρίνετε τον άλλον απο την εξωτερική εμφάνιση. Το να έχεις τατοο, σκουλαρίκι στην μύτη ή στο φρύδι δεν σε καθιστά αλήτη.Αντίθετα αν κάποιος καθηγητής είναι έτσι και οι φοιτητές, μαθητές θα τον συμπαθούν περισσότερο... Οπόταν και στην περίπτωση της συναδέλφου σου το ίδιο συμβαίνει. Την έκριναν χωρίς να την γνωρίσουν....

Rakuneta said...

na sou pw epidi xerw tous sinaderfous mou, mallon den to ekanan giati den tous edwse simasia! apenantias mila k xamogela se olous i kopella prospathwntas na piasei filies.

nomizw to provlima ine oti logw ntisimatos, vapsimatos, k xrwmatos malliwn edwse tis anamenomenes entipwsis pou lamvanei enas antras se tetoia emfanisi! gnwrizis poies ine oi entipwsis aytes.

as poume opws to exw kopsi egw, an paei mia apo emas kapws etsi ntimeni. exi tixei oles mas mia dio fores na imaste kapws proklitika (o,ti k an simenei ayto)ntimenes. omws ayto den apotelese aformi gia kakentrexi sxolia, alla antiheta komplimentwn.

apla itan thema prwtis entipwsis. eimaste poli klista miala. k akolouthoume tous kanones epaggelmatikis koinwnikis bla bla bla sinoxis pou emis exoume thesei. ine koino mistiko pia...

gia ayto polloi anthrwpoi ektos doulias ine poli pio xalaroi. gia ayto xreiazete xronos se mia doulia gia na katalavis pragmatika to xaraktira tou allou...

Utopian said...

hmm never mind...dont be sorry..
...--> Be who you are....say what you feel....because the people who mind don`t matter and the people who matter don`t mind..!!

Anonymous said...

:)

Unknown said...

Οι χαζοί, οι χαζοί, όχι η χαζή!

Βλέπεις τα στερεότυπα είναι πανίσχυρα και εξαιρετικά βολικά. Βλέπω κάτι, ξεφεύγει από το σύνηθες, και σπεύδω να το βάλω σε ένα προκατασκευασμένο κουτάκι και να ξεμπερδέψω.

Ούτε σκέψη, ούτε κόπος (σιγά τον κόπο) ή χρόνος (σιγά το χρόνο) για να πλησιάσω τον άλλο, να του δώσω μια τόση δα ευκαιρία να ξεδιπλώσει το τι είναι...

Δεν μας ενδιαφέρει το Είναι του άλλου, εκτός αν αυτό "είναι" ο δικός μας αντικατοπτρισμός και καθρεφτίζει τη μικρότητά μας.

Πρόσφατα έπιασα τον εαυτό μου να αντιδρά ανόητα όταν σε κάποιο interview που έκανα σαν έψαχνα για graphic designer, ήρθε μεταξύ άλλων μια κοπέλα, κάτι μεταξύ Barbie και μοδάτης πρωταγωνίστριας σε ελληνικό σήριαλ.

Πήγα να γίνω αρνητικός εκ προοιμίου, με έβρισα όμως (από μέσα μου) και για να μην τα πολυλογώ γνώρισα μια από τις καλύτερες designer που έχω δει εδώ και κάποια χρόνια , μία πολύ αγαπητή συνάδελφο πλέον.

Αχ, τα στερεότυπα πόσο ανόητα είναι (εμείς δηλαδή γιατί εμείς τα φτιάχνουμε)

Anonymous said...

rakuneta...se pernaw sta link mou gia na ta leme an theleis...

Anonymous said...

se pernaw sta lin mou gia na ta leme an theleis...

Βαγγέλης said...

Πάντως μου κάνει εντύπωση ,βέβαια δεν ξέρω και τι ακριβώς δουλειά κάνεις, αλλά νομίζω αυτή η εμφάνιση που περιγράφεις είναι πάρα μα πάρα πολύ κλασσική για να δημιουργήσει κάποιες εντυπώσεις. Δεν ξέρω ... Πάντως δεν είναι οπωσδήποτε κακό που αμέσως ψυχολογούμε κάποιον απ' την εμφάνιση. Πολλές φορές πέφτεις και μέσα. Κακό είναι στην περίπτωση που εμπιστεύεσαι πολύ την ικανότητα σου αυτή και προεξοφλείς κάποια πράγματα.

Anonymous said...

Μια μέρα ήρθε στο χωριό γυναίκα ταραντούλα
κι όλοι τρέξαν να τη δουν.
άλλος της πέταξε ψωμί
κι άλλοι της ρίξαν πέτρα
απ' την ασχήμια να σωθούν.

Κι ένα παιδί της χάρισε ένα κόκκινο λουλούδι,
ένα παιδί
Ένα παιδί της ζήτησε να πει ένα τραγούδι,
ένα παιδί

Κι είπε ποτέ σου μην τους πεις
τι άσχημοι που μοιάζουν,
αυτοί που σε σιχαίνονται
μα στέκουν και κοιτάζουν.

Κι είπε ποτέ σου μην κοιτάς
τον άλλον μες τα μάτια,
γιατί καθρέφτης γίνεσαι
κι όλοι σε σπαν' κομμάτια.

Μια μέρα ήρθε στο χωριό
άγγελος πληγωμένος.
Τον φέρανε σε ένα κλουβί
κι έκοβε εισιτήριο ο κόσμος αγριεμένος,
την ομορφιά του για να δει.

Κι ένα παιδί σαν δάκρυ ωραίο αγγελούδι,
ένα παιδί
Ένα παιδί του ζήτησε να πει ένα τραγούδι,
ένα παιδί

Κι είπε αν θέλεις να σωθείς
από την ομορφιά σου,
πάρε τσεκούρι και σπαθί
και κόψε τα φτερά σου.

Κι είπε ποτέ σου μην κοιτάς
τον άλλο μες τα μάτια,
γιατί καθρέφτης γίνεσαι
κι όλοι σε σπαν' κομμάτια.

ligo bary gia tin sygkekrimeni periptosi alla...

o βασιλιάς του δάσους said...

i gineka kanei mono mia doulia telia..
na dixnei to ekso tis oso pio omorfo ginete....(genika gia tin zoi tis)
kai ta kataferni telia epano se afto..
kai etsi o antras agapaei mono afto.
??????

oso gia tin doulia...lipame pou doulevei...
ma kai xerome pou etixe na doulevei konta se atoma san kai esas..
panta na gelate...
oxi gia na perna i ora..ma giati akoma kai styin doulia i zoi einai orea..
na eisai kala ....poli oreo to thema sou.
kali sas nixta..kai kali dinami stin doulia.

Rakuneta said...

@politispitta

to simantiko omws ine na sineiditopoieis pote pas na ksefigis k na prosgiwnis tin pragmatuikotita sta metra su!

@topapei

epidi ime ligoulaki asxeti mou eksigas ti akrivws paei na pei ayto? :P

@vaggeli
i emfanisi isws dinei kapoia stoixeia gia tin proswpikotita tou allou. den mporw na to amvisvitisw ayto.... alla oxi gia to poion tou! ine thema goustoy stin teliki!

@nemesis

alkinoos k ksero pswmi. k vevaiws vevaiws katholou vari! me ena rennie - to stomaxi iremei xwneuontai ola ma ola! :P

@wasilia

to na douleueis me atoma pou goustaris ine kali fasi! eidika an exis tasis figis san k tou logou mou! tha efeuga me xilia an eniwtha pws na to pw, avola!

Ίδας said...

Έχεις το τηλέφωνο της μικρής barbie? (στειλε μου το με προσωπικό email) ;)

Rakuneta said...

eheheh!

btw oso tin gnwrizw toso pio poli ti simpathw!

katse na psarepsw an exi bf i mikri mas k meta ta sinoikesia!