03 January, 2008

Άγιε Βασίλη,

Τα τελευταία χρόνια τείνω να αμφιβάλλω για τη χρησιμότητα της ύπαρξης σου, γι’ αυτό και αν πρόσεξες έχω σταματήσει να σου γράφω γράμματα με άπλετες λεπτομέρειες για το τι θα ήθελα ή όχι για το νέο έτος. Βασικά όλα ξεκίνησαν εκείνο το χειμώνα, που σου ζήτησα ένα άσπρο κουκλόσπιτο, όπου διάφορες γλάστρες με υπέροχα χρωματιστά λουλούδια κοσμούσαν τα μπαλκόνια του σπιτιού. Για να μην φανώ αγενής , πρέπει να σου υπενθυμίσω πως το ζήτησα πρώτα από τους γονείς μου, αλλά μου είπαν ότι ήταν πολύ ακριβό και έπρεπε να αρκεστώ σε κάτι πιο φτηνό! Με κρυφή ελπίδα συγκατάνευσα θετικά, αφού σκέφτηκα πως θα μου το δώριζες εσύ, μιας και υπήρξα πολύ φρόνιμο κορίτσι όλη τη χρονιά!

Μπορείς να φανταστείς την απογοήτευση μου, όταν βρήκα ένα άλλο δώρο κάτω από το δέντρο, που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει τι ήταν! Έμεινα σαν αποσβολωμένη να ονειρεύομαι το άσπρο σπιτάκι με τα λουλούδια στο παράθυρο για το υπόλοιπο της ζωής μου, αφού εσύ ήσουν μάλλον πολύ απασχολημένος τρώγοντας μπισκότα, τα οποία προς πληροφορία σου εκτός από τα παραπανίσια κιλά που σου προσδίδουν, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την υγεία σου! Νομίζω πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη τη διατροφή σου για το καλό της ανθρωπότητας, εφόσον τόσο εγώ όσο και άλλα πρώην παιδάκια, θα κάνουμε με τη σειρά μας δικά μας παιδάκια επομένως πρέπει να ζήσεις για πολλά-πολλά ακόμη χρόνια!

Επιπλέον, θα ήθελα να σου πω πως όταν θα πάρω αύξηση στη δουλειά, θα αγοράσω μόνη μου ένα άσπρο σπιτάκι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα μου χάριζες! Σκοπεύω να αγοράσω ένα ξύλινο σπιτάκι στην εξοχή (δεν έχω αποφασίσει αν θα το βάψω άσπρο, εφόσον μεγαλώνοντας έχω εκτιμήσει την ομορφιά του ξύλου), με ένα τεράστιο κήπο, χωμένο στο δάσος απέναντι από μια καταγάλανη λίμνη! Ως αντίποινα στη δυστυχία που μου προκάλεσες τόσα χρόνια, το τζάκι θα είναι πάντα αναμμένο την παραμονή των χριστουγέννων και την πρωτοχρονιά! Αλήθεια, πότε κάνεις την περίφημη βόλτα σου στα σπίτια των ανθρώπων? Χριστούγεννα ή πρωτοχρονιά? Ομολογώ με έχεις μπερδέψει αλλά μάλλον αυτό εξαρτάται από το φόρτο εργασίας που έχεις να διεκπεραιώσεις, σωστά? Επομένως, φρόντισε να είσαι πάντα σε φόρμα για να μπαίνεις από το παράθυρο! Αν βέβαια αυτό σε δυσκολεύει, μπορώ να βάλω το κλειδί της εξώπορτας κάτω από το χαλάκι, ώστε να αποφύγουμε απρόοπτα γεγονότα, μιας και το τελευταίο που θέλω είναι να σε τρέχω στο νοσοκομείο χρονιάρες μέρες!

Τα φιλιά μου
Rakuneta

P.S. Αν θέλεις να επανορθώσεις και να συσφίξουμε τις σχέσεις μας όπως παλιά, μπορείς ακόμη να μου χαρίσεις το άσπρο εκείνο κουκλόσπιτο με τα λουλούδια στα παράθυρα, έστω και αν έχουν περάσει οι γιορτές. Στην τελική σε διευκολύνω διότι τώρα λογικά είσαι άνεργος, άρα έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο στη διάθεση σου!

Επιλογή Α (Το σπιτάκι που θα αγοράσω σε περίπτωση που δεν λάβω το δώρο μου!):


Επιλογή Β (Το σπιτάκι που θα αγοράσω σε περίπτωση που δεν λάβω το δώρο μου! Επαναλαμβάνω!):


Ζήλεψες ε???

8 comments:

raslowbap said...

Καλή χρονιά, ελπίζω ο άγιος Βασίλης να σου έφερε το σπιτάκι, αλλιώς εύχομαι να το αποκτήσεις μέσα στο νέο έτος.

Anonymous said...

kali xronia se olous!

:)

p.s. k egw to euxomai :P

Βαγγέλης said...

Παρά την γκρίνια που εισέπραξεο αι βασίλης χαίρεται ιδιαίτερα φαντάζομαι που δεν αμφέβαλλες ούτε για ένα δευτερόλεπτο για την υπαρξή του. Μάλιστα το πιστεύεις τόσο που θεώρησες σκόπιμο να γράψεις τα παράπονα σου! Έχεις πλάκα "μικρή ρακουνέτα" περιμένοντας τα δώρα σου!
Το ίδιο σπιτάκι διεκδικώ κι εγώ αλλά υπάρχουν προβλήματα καταπάτησης κλπ. Βλέπεις δεν υπάρχει ελπίδα τελικά αρμονικής συμβίωσης φύσης και ανθρώπου. Καλή χρονιά!

Rakuneta said...

heheh :)katalavainis poli kala vasili ti thelw na iponoithei :P

stalamatia said...

Καλή χρονιά
Ατε και αγόρασες το σπιτούι τη λίμνη που θα τη βρείς στη Κύπρο?:o

Anonymous said...

kali xronia!

ermm ipothetw den tha ine stin kipro! i nea zilandia mou kanei ena kapoio klick gia na ime ilikrinis! hehehhehe

o βασιλιάς του δάσους said...

kali mou na to dimiourgisis afto to spiti..kai o agios vasilis na mini anergos....:)))

Unknown said...

Βασικά νομίζω ότι ο Άγιος Βασίλης έχει χρόνια που μας ξέχασε αλλα εντάξει. Τα σπίτια που επέλεξες είναι πολύ ωραία, μπορώ να πω ότι ζήλεψα. Αλλά έχουν πολύ πράσινο και δεν νομίζω ότι θα βρεις κάτι τέτοιο στην Κύπρο!!! Μάλλον σε ευρωπαϊκό έδαφος!!! Καλή χρονιά με υγεία και σου εύχομαι να αγοράσεις το σπίτι που ονειρεύεσαι....Α και όταν το αγοράσεις να με καλέσεις να κάνουμε ένα μεγάλο πάρτυ.. Τα φιλιά μου..