25 September, 2007

Εγώ, εσύ, αυτός και όλοι οι άλλοι!

Σήμερα, μάλλον, είναι μια συνηθισμένη μέρα, με τη μόνη διαφορά, ότι σήμερα γιορτάζω! Έχω δηλαδή την ονομαστική μου εορτή! Βασικά, μην περιμένετε γλέντια και σούβλες! (Καλά, γιορτή έχεις δεν παντρεύεσαι! Συντονίστου! ). Από την άλλη βέβαια, αν εξαιρέσουμε το γεγονός πως δεν πίνω, δεν τρώω κρέας και δεν κάνω σεξ, οι επιλογές μειώνονται κατακόρυφα! Καταθλιπτικό ε? ΜΠΑΑΑΑΑΑ! ΚΑΘΟΛΟΥ!
Ένα καφεδάκι, με καλή παρέα, σε κανένα μικρό καφέ, είναι κατά τη γνώμη μου ό,τι καλύτερο! Χαλάρωση, φραπεδάκι, τσιγαράκι! Ωχχχχ! Γουστάρω φάση! Και μην πει κανείς πως αυτό το κάνουμε κάθε φορά και σήμερα επιβάλλεται κάτι πιο…. (ιδιαίτερο? Πιο ενδιαφέρον? Πιο πικάντικο? Ερμμμ ε δεν μου έρχεται τώρα)!

Το τελευταίο διάστημα, βλέπω περίεργα όνειρα, κάπως… πώς να το θέσω τώρα κομψά? Χμμ…. Pff… φρίκη παιδί μου, αυτό εννοώ! Μου θυμίζουν κακούς οιωνούς! Αν ήμασταν κάτι χρόοοοοονια πίσω, ίσως και να ήμουν η μάντισσα του χωριού! Ο θεός να βάλει το χέρι του! Λέτε να είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων? Λέτε να είμαι η μόνη που θα μείνει απέξω! Γμτ! Και ήταν η ευκαιρία μου για να πάψω επιτέλους να κάνω δυο δουλειές! Υγεία! Δεν πειράζει! Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα περάσουμε! Όσο πιο ανώδυνα γίνεται ελπίζω!

Σας έχει τύχει να θέλετε να κάνετε μια ερώτηση σε ένα άτομο και να φοβάστε την απάντηση? Όχι τόσο για την ίδια την απάντηση, αλλά για την αντίδραση του ατόμου, και πώς, τι, πότε και πόσα άλλα θα σκεφτεί το άτομο αυτό! Είναι από αυτές τις ερωτήσεις που για να απαντηθούν ο άλλος πρέπει να σε έχει εμπιστευτεί! Να έχεις κερδίσει κάτι παραπάνω από όλους τους άλλους! Η απάντηση δεν έχει σημασία, μπορεί να είναι ένα ναι ή ένα όχι! Μπορεί ο άλλος να γελάσει με την ερώτηση αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο της γένεσης χίλιων άλλων ερωτημάτων από το πρόσωπο του άλλου, πώς στο καλό οδηγήθηκες σε τέτοιο συνειρμό! Και δεν είναι η περιέργεια που τροφοδότησε την ερώτηση, αλλά ίσως κάποιες σκιές στην ατμόσφαιρα! Ίσως όμως και ο παραλογισμός αυτού που θέτει την ερώτηση? Ίσως! Πολλά ίσως! Ποιος ξέρει? ….

Προτελευταίο σχόλιο! Δεν μ΄ αρέσουν οι άνθρωποι που το παίζουν άνετοι μόνο με μια μερίδα ανθρώπων! Δεν μ΄ αρέσουν οι άνθρωποι, που ανάλογα με την παρέα εκφράζουν τις πεποιθήσεις τους. Είτε τις έχεις, είτε δεν τις έχεις! Άμα προσπαθείς να κρύψεις καταστάσεις από τρίτους σημαίνει πως πιστεύεις πως οι επιλογές σου δεν είναι οι καλύτερες! Το να σιωπήσεις και να μην αναφερθείς στα προσωπικά σου άμα ξέρεις ότι δεν σε σηκώνει το κλίμα είναι ίσως η καλύτερη τακτική! Όταν όμως, το θέμα αναφερθεί από τρίτους, αθέλα ή ηθελημένα, και εσύ κάνεις την πάπια και το παίξεις αλλιώς για μένα είναι ίσως η χειρότερη υποκρισία! Διότι οι επιλογές σου είναι οι επιλογές σου, και πρέπει να τις σέβεσαι! Αν ντρέπεσαι για αυτές, τότε ίσως να πρέπει να αναθεωρήσεις τους λόγους της «ορθότητας» - το λέω αυτό με πολύ γενικό περιεχόμενο, εννοώντας κατά πόσο γίνονται οι επιλογές αυτές συνειδητά από σένα ή από αδυναμία- των επιλογών σου, και μετά να αντιδράς με το άτομο που σε αναγκάζει να δεις την πραγματικότητα, έστω και μετά από παρεξηγημένη συμπεριφορά!

Τελευταίο σχόλιο, (υπόσχομαι)! Παρακαλώ τις γειτόνισσές μου να αρχίσουν να ασχολούνται μόνο με τα του οίκου τους και να πάψουν να συμπεριφέρονται σαν κατίνες μικροαστικής κοινωνίας, με καθόλου ενδιαφέροντα παρά μόνο το κουτσομπολιό, που ως επί το πλείστον δημιουργείται μόνο στο μυαλουδάκι τους! Ας πάψουν ακόμα περισσότερο, αφού δημιουργήσουν ήδη το κουτσομπολιό από μόνες τους (επειδή μόνο μέχρι εκεί μπορεί να δει το συντηρητικό μυαλουδάκι τους!) , να προσπαθούν να πληγώσουν γονείς κτλ, λέγοντας πικρόχολα κακεντρεχή σχόλια, διότι στην προκειμένη περίπτωση οι γονείς είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις επιλογές της κόρης τους, άρα προσβάλλουν μόνο τον εαυτό τους και κανένα άλλο με την αναξιοπρεπή συμπεριφορά τους!

Υγεία!

Τα φιλιά μου!


p.s.
Νεράιδες , Ξωτικά, Δρυΐδες, Χάριτες: Αγλαΐα, Ευφροσύνη, Θάλεια, Μοίρες: Κλωθώ, Λάχεση, Άτροπος, Νύμφες: αμανδρυάδες, ορεστιάδες, ναϊάδες, Μούσες: Κλειώ, Ευτέρπη , Θάλεια, Μελπομένη, Ερατώ, Τερψιχόρη, Πολύμνια, Ουρανία, Καλλιόπη…..
Πού κολλούν τώρα όλες αυτές? Ermm βασικά αυτός ο συνειρμός μου ήρθε, μετά από κάτι που διάβασα κάπου! Βασικά αυτά!

3 comments:

Unknown said...

Λοιπόν φιλενάδα. Οι ευχές είναι δεδομένες για υγεία, ευτυχία και ήδη έχουν λεχθεί απο το πρωί. Για τα όνειρα κοίτα τα όνειρα αντικατοπτρίζουν όλα αυτά που φοβόμαστε (που λέει και η Πρωτοψάλτη), τις ανησυχίες, τις αγωνίες τα θέλω μας. Εγώ νομίζω ότι η ψυχική και σωματική σου κούραση σου βγαίνει και στον ύπνο σου. Πυθία μου εσύ...Για τα άτομα που δεν παίρνεις απάντηση και για τους δήθεν που μας κατακλύζουν ένα θα πω. Η είσαι ή δεν είσαι. Εγώ δυστυχώς έμαθα να είμαι πολύ ίσιος άνθρωπος να τα λέω έξω απο τα δόντια με αποτέλεσμα να πληρώσω το τίμημα. Είσαι και εσύ σαν εμένα. Όμως προτιμώ την ειλικρίνεια παρά να κρύβομαι πίσω απο το δάκτυλο. Για τις γειτόνισσες σου έχω να πω ότι εγώ είμαι η δηλωμένη γεροντοκόρη της περιοχής...Δεν με πολυνοιάζει όμως γιατί εγώ τα έχω καλά με τον ευατό μου. Όταν παντρευτώ θα το κάνω γιατί το θέλω εγώ και όχι οι άλλοι....Για το καφεδάκι συμφωνώ και επαυξάνω....Τέλος έχω να πω ότι η ζωή μας είναι σύντομη και πρέπει να την ζούμε...Πολλά φιλάκια...

Rakuneta said...

OLEEEEEEEEEE!

OUF! re esi den kleinoume tin vivliothiki na pame kamia ekdromoula, na anapneysoume katharo aera! na doume prasino na anoiksi to mati mas kai xestikame gia ola ta ipoloipa????

exis kanei aggeloys sto xioni?
poli thelw na kanw! stin ammo den leei vre paidi mou! thes deka wres na katharistis meta! twra pou to skeftomai den ine kaki idea! exis dwrean peeling (wrong spelling?)! hmmm min mou vazw idees! min mou vazw!!!

Anonymous said...

vlepontas ta minima kai ta sxolia katalaveno ena pragma oti i giro mas me ton tropo tous mas kanoun na apologoumaste kathimerina gia ti zoi pou zoume, mas vazoun se katigories ( i anipantri gia paradigma hahaha les k otan perpata kapoios ston dromo lene na enas anipantros to xo dei k auto sti zoi mou) episis osa den tolmoun na kanoun praxi ta provaloun stous allous os arnitika stoixeia tou eautou tous. loipon min dinete kamia ma kamia simasia ziste ti zoi pou esis thelete min apologiste gia pragmata pou esis pros to paron den thelete i isos pote den thelisate mono k mono gia na iste apodekti, latrepste tis adinamies kai ta proterimata sas giati auta sas kanoun monadikous kai sti telikh xestikate gia ti gnomi tou opoioudipote giati kata bathos zileuoun auto pou iste. loipon riksete ta malia sas piso doste ena xamogelo Colgate hahaha k sta arx.... sas giati kanis den tha zisi ti diki sas zoi. filia xronia polla eutuxismena me ugeia xara eutuxia kai opos leei tziai i giagia mou me mia tuxi kali alla oxi opos tin ennoei auti alla opos esu tin thelis P)