25 April, 2007

Άνθρακες ο θησαυρός

Η έμπνευση είναι μια διαδικασία που έρχεται ξαφνικά, σαν καταιγίδα ένα πράμα, και φεύγει ακόμα πιο ξαφνικά σαν ένα έρωτα, ας πούμε! Όχι-όχι δεν έχω αποθημένα από έρωτες! Τα έχω ξεπεράσει νομίζω και εύχομαι.

Αν και ομολογώ πως ο έρωτας, συχνά πυκνά με απασχολεί και προσπαθώ να βρω τι στο καλό έχει να προσφέρει, ώστε κάποιος να νιώθει ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη γη! Μάλλον σαν ίωση φαντάζει, που όποιος κολλήσει πραγματικά κολλά! Και το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι τις πλείστες των περιπτώσεων ο έρωτας σου προσφέρει 2 μέρες χαράς και 5 δυστυχίας όμως εσύ ζεις για αυτές τις 2 μέρες, ασχέτως αν τις υπόλοιπες μέρες ρίχνεις δάκρυ πικρό – αυτό για τις ευαίσθητες – ή βάζεις ένα δυο κιλάκια – αυτό για τις δήθεν σκληρές.

Στην πραγματικότητα όμως αυτό που δίνει αξία στον όποιο έρωτα είναι να σε κάνει να νιώθεις καλά! Ως εκ τούτου, έρωτες που σου προσφέρουν περισσότερη πίκρα παρά στιγμές ευτυχίας καλό θα ήταν να αποφεύγονται! Για το καλό το δικό σας και το καλό των γύρω σας! Μην σας πω κιόλας πως καλό είναι κάποιος να μην κάνει δικές του εικασίες και να φαντάζετε αισθήματα εκεί που δεν υπάρχουν, επειδή απλά πέρασες μια δυο στιγμές με τον άλλο. Δεν αμφιβάλλω καθόλου πως οι στιγμές αυτές μπορεί να ήταν μοναδικές για σας όμως δυστυχώς πολλές φορές είναι δρόμος μονόδρομος! Όπως και να έχει, εδώ ταιριάζει η παροιμία όπως στρώνεις κοιμάσαι. Άρα η ευθύνη βαραίνει μόνο αυτόν που ανέχεται την όλη κατάσταση. Επομένως, εξαρτάται από τον καθένα τι θα αποφασίσει να επιλέξει και πώς θα προχωρήσει με αυτές τις επιλογές.

Το θέμα αυτό πάλι έχει και την εξής παράμετρο: τι γίνεται όταν γουστάρεις ένα εντελώς άγνωστο άτομο; Πώς το προσεγγίζεις; Είναι σωστό να το προσεγγίσεις; Είναι του χαρακτήρα σου να τον προσεγγίσεις και άλλα τέτοια κουφά. Λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά για τους ανοιχτού τύπου χαρακτήρες. Είμαι σίγουρη ότι θα βρουν χίλιους δυο τρόπους και δικαιολογίες έστω και από το πουθενά για να μιλήσουν στο άτομο αυτό. Τα πράγματα τώρα είναι πολύ πιο περίπλοκα για κλειστού τύπου χαρακτήρες. Τι εννοώ με αυτό; Σπανίως, θα βρουν το θάρρος ή έστω το θράσος για να μιλήσουν με τον άγνωστο γκόμενο. Τι επιλογές έχουν; Να περιμένουν το άγιο πνεύμα να φωτίσει το άλλο άτομο να κάνει αυτός το βήμα….. Κάτσε γάρε ψόφα ένα πράμα! Η διεκδίκηση όμως είναι ένα επιδόρπιο που ενώ φαντάζει ελκυστικό μπορεί να αποδειχτεί άνθρακες ο θησαυρός! Κατά συνέπεια ίσως γλυτώσουμε από μετέπειτα οδυνηρές καταστάσεις. Βεβαίως, με αυτό το σκεπτικό ίσως δεν μάθουμε να ζούμε ποτέ! Διότι με απλά μαθηματικά αν δεν ρισκάρεις δύσκολα κερδίζεις. Καλά τώρα που κολλούν να μαθηματικά ούτε εγώ που το γράφω δεν ξέρω. Από ό,τι καταλάβατε έμπνευση γιοκ σήμερα, πέντε μαλακίες στο τετράγωνο και μετά βάλτου ρίγανή, με προδιαγραφές γαμησέ τα!

Τι άλλο απομένει;

Τίποτα! Όλοι πρόσφυγες στα σπίτια τους και εμείς στα δικά μας!

Τα φιλιά μου

3 comments:

Anonymous said...

opos les tzai si kapote tha dume fos stin akri tu tounel! twra pote re froso pezete! ela na doume kanena dvd :)tzai oi erotes mporoun na perimenoun! perimeno til.

Anonymous said...

Aman se piasei til na m sieseis. I kiria Froso en polla tsiggouna tze mono sms stellei. :P
Kalo savvatokiriako

Anonymous said...

re esi andrea kamia sxesi! apla en ithela na milisw sto til! ime antikoinwniki ti na kanoume! to msg estila to na apologithw pou den apantisa to til, me liges wres kathisterisi!!! hehehe makia