27 August, 2007

Μια εικόνα, μια ειρωνία, μια κατάντια


Ιδανικές φωνές κι αγαπημένες
εκείνων που πέθαναν
ή εκείνων που είναι για μας χαμένοι σαν τους πεθαμένους.
Κάποτε μες στα όνειρα μας ομιλούνε’
κάποτε μες στη σκέψη τές ακούει το μυαλό.
Και με τον ήχο των για μια στιγμή επιστρέφουν
ήχοι από την πρώτη ποίηση της ζωής μας
σα μουσική, τη νύχτα, μακρινή, που σβήνει।
ΚΑΒΑΦΗΣ...

3 comments:

Anonymous said...

Εσένα την Νέμεση καλώ,
τη βασίλισσα την πανίσχυρη,
μέσω της οποίας αποκαλύπτονται οι πράξεις των θνητών ανθρώπων,
την αιώνια, την αξιοσέβαστη, με την απεριόριστη όραση,
εκείνη που αγαλιάζει με το ορθό και το δίκαιο
[...]σε κάθε θνητό είναι γνωστή η επιρροή σου,
και οι άνθρωποι βογγούν πίσω από τα δίκαια δεσμά σου,
γιατί κάθε σκέψη καλά κρυμμένη στο μυαλό,
ξεκάθαρα αποκαλύπτεται στη θέα σου.
[...] Έλα ευλογημένη και ιερή Θεά, εισάκουσε την προσευχή μου,
και βάλε στη φροντίδα σου τη ζωή του πιστού σου,
την αγαθοεργή σου βοήθεια δώσε στην ώρα της ανάγκης,
και άφθονη ισχύ στη δύναμη της λογικής,
τις σκέψεις τις ασεβείς, τις αλαζονικές και τις χαμερπείς διώξε μακριά.

mono mia nemesi mas sozei

Anonymous said...

ax re mwro mou!
ise apo ta liga atoma pou miloun stin psixi mou...

ase pou diavazis orfikous imnous! pou to vazeis ayto?

Anonymous said...

Σταματήστε


ΔΕΝ ΑΠΟΚΗΡΥΣΣΕΙ η κυβέρνηση το βλακώδες επικοινωνιακό σενάριο της «ασύμμετρης απειλής» για να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της και να δικαιολογήσει την ανικανότητά της να συντονίσει αποτελεσματικά τον κρατικό μηχανισμό στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

ΑΝΕΛΑΒΕ ο κ. Θεόδ. Ρουσόπουλος, που παραμένει υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, να εξωραΐσει με σπαραξικάρδιο ύφος, ως τεθλιμμένη χήρα, και με σαθρά επιχειρήματα, το απαράδεκτο σενάριο, που αποδοκιμάζεται και από κυβερνητικά στελέχη, αλλά και προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στις τάξεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, και μάλιστα σε όλες τις βαθμίδες.

ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ο κ. Ρουσόπουλος «με δικά του λόγια» όσα βαρύγδουπα είχε πει προχθές ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος πρόσθεσε χθες στους παράγοντες της «ασύμμετρης απειλής» και τον... «στρατηγό άνεμο». Με αυτήν την προσθήκη σκορπίστηκαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα όλα τα κυβερνητικά επιχειρήματα. Μέχρι που γέλασε και το παρδαλό κατσίκι.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ τα στοιχεία Πολύδωρα για προσαγωγές, συλλήψεις και εμπρηστικούς μηχανισμούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χρησιμοποίησε και τον αριθμό των πυρκαγιών που είχαμε τα τελευταία χρόνια στην ίδια ημερομηνία ως επιχείρημα και απόδειξη του «οργανωμένου σχεδίου» εμπρησμών. Λες και οι καιρικές συνθήκες ακολουθούν το Γρηγοριανό Ημερολόγιο.

ΚΑΤΕΛΗΞΕ, λοιπόν, στον αφελή συλλογισμό ότι, αφού φέτος είχαμε περισσότερες πυρκαγιές από τα προηγούμενα χρόνια, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία «ασύμμετρη απειλή», την οποία μετά τη γενική κατακραυγή μετέτρεψε σε «πύρινη απειλή», προφανώς για να διαφοροποιηθεί από τις φαιδρότητες του κ. Πολύδωρα.

ΕΝΙΣΧΥΣΕ για τις προεκλογικές ανάγκες και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής το σενάριο της «ασύμμετρης απειλής» με την επίσκεψή του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όπου έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή και των αρχηγών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΥΠ.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ τρομοκράτησης του κόσμου και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τις αυταπόδεικτες κυβερνητικές ευθύνες κατέρρευσε πλήρως και με την παράσταση που έδωσε χθες ο κ. Ρουσόπουλος.

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ αφού προκάλεσε και την οργισμένη αντίδραση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που κατηγορηματικά υποστηρίζουν, ότι «δεν υπάρχει καμία ασύμμετρη απειλή» και «καλό θα είναι να δει η κυβέρνηση τα χάλια του συντονισμού». Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι «κανείς δεν θα παίξει στην πλάτη μας», εννοώντας καθαρά πως δεν θα δεχθούν να είναι «οδός διαφυγής από την κρίση».

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ πλήρως η κυβέρνηση με τα απαράδεκτα σενάρια απελπισίας και πανικού. Εδώ και τώρα, λοιπόν, να σταματήσει τα επικίνδυνα παιχνίδια.




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/08/2007