16 February, 2007

Ermm.... friends??? [Nicol]

Στα πλαίσια της φιλικής μας συμπεριφοράς και σύσφιξης σχέσεων εγώ και η φίλη μου η Νικολέττα αποφασίσαμε να σκιαγραφήσουμε, όσο μπορούμε βέβαια, το χαρακτήρα, τη συμπεριφορά και την ιδιοσυγκρασία η μία της άλλης! Και τα δύο προφίλ θα υπάρχουν στα blog μας!

Λοιπόν, «Η φίλη μου η Νικολέττα» (κάπως έτσι αρχίζαμε τις εκθέσεις στο δημοτικό αν θυμάστε, πωπώ τι θυμήθηκα τώρα! Εποχές δεινοσαύρου!)

Η Νικολέττα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα άτομα ever! Για να μην πω το μόνο άτομο που κάνω παρέα μαζί του χρόνια ολάκερα! Η γνωριμία αρχίζει κάτι χρονάκια πριν! University time! Άρα, με απλά μαθηματικά τη γνωρίζω εδώ και 5 χρόνια περίπου! Τι πάει να πει αυτό; Ε, τη γνωρίζω αρκετά καλά θα έλεγα, τόσο καλά , που πλέον όλα όσα με εκνεύριζα σε αυτήν πριν, τώρα απλώς με διασκεδάζουν αφάνταστα!
Παρατήρηση πρώτη! Δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψω ξανά μαζί της σε επαγγελματικό επίπεδο, διότι μπορεί και να πάθω νευρικό κλονισμό! Κάπως έτσι γνωριστήκαμε! Στη δουλειά! Τραυματική εμπειρία! Γίναμε φίλες, αφότου παραιτήθηκε! Χεχεχε! Καλά, οκ υπερβάλλω! Τα είχαμε ψιλοβρεί από πριν!

Περίεργη φάση η Νικόλ! Πραγματικά!
Αυτό που θα έλεγα πως τη χαρακτηρίζει απόλυτα είναι η κοινωνική διάσταση που δίνει επί παντός επιστητού! «Η Νικολέττα ως επαγγελματίας και η Νικολέττα ως φίλη νομίζει…. Bla bla bla!» Η αγαπημένη της ατάκα! Αυτό, βέβαια, έχει και τα θετικά του και τα αρνητικά του! Στα θετικά είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσεις ποτέ κοινωνιολογικό λεξικό, όταν κάθεσαι δίπλα στη Νικόλ! Γυρίζεις και της λες: «Τι σημαίνει κοινωνική απόκλιση;», και αμέσως σε 5 λεπτά γνωρίζεις όλα τα σχετικά και χίλιους δυο άλλους συναφείς όρους! Στα αρνητικά πάλι μπορώ να αποδώσω το γεγονός πως (γαμώτο) ο επαγγελματίας κοινωνιολόγος, που ζει μέσα της και δεν κοιμάται ποτέ, έχει τη τάση να σε μπερδεύει και άντε μετά εσύ της φιλοσοφικής σχολής να καταλάβεις το όποιο θέμα κοινωνιολογικά και όχι φιλοσοφικά! Η αιώνια σύγκρουση μεταξύ μας! Κοινωνιολογία Vs Φιλοσοφία! Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος! Θύματα όλοι οι παρόντες! Τραπέζια πετάγονται; Ακόμη, προς το παρόν, το δήθεν επίπεδό μας, το απαγορεύει! Μελλοντικά, παίζεται! Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι μόνο, οκ οκ σχεδόν μόνο, με τη Νικόλ μπορώ να συζητήσω για σοβαρά θέματα (τι είναι σοβαρό θέμα; Εεεεε, μην ρωτάτε και εσείς!), και actually να μάθω κάτι ή να αναθεωρήσω πράγματα! Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν το παραδέχομαι, αλλά η σκέψη της Νικόλ απλουστεύει τη δική μου! Διότι εγώ και η πολυπλοκότητα πάμε πακέτο! Η Νικόλ έχει την ικανότητα να με κάνει να βλέπω πιο καθαρά το πυθμένα του βυθού και να μην πνίγομαι σε ένα ποτήρι νερό! Καλά το τι γκομενικές ανησυχίες και κόμπλεξ έχει ακούσει η καημένη, δεν λέγονται! Αλλά εκεί βράχος, το αφτί της δεν ιδρώνει! Συν τοις άλλοις, δεν σοκάρεται με τίποτα! Και όταν λέμε με τίποτα εννοούμε με τίποτα! Μια φορά να τη δω να σοκαριστεί με μια περίεργη φάση και τι στο κόρακα! Τα ακούει όλα με μια φυσικότητα, ενώ εγώ από την άλλη πλευρά, πέντε χιλιάδες φατσούλες και χρώματα περνάνε από το πρόσωπό μου, ακούγοντας τα κουφά που λέει ο κάθε άσχετος!

Αντράκι! Η Νικόλ και το ανδρικό φύλο κολυμπούν στα ίδια μήκη κύμματος! Σκέφτονται alike σε πολλά θέματα, πράγμα που μου τη σπάει απίστευτα! Άσε που είναι πιο δυναμικός χαρακτήρας από όλο το λόχο των Σπαρτιατών! Και άντε μετά εγώ να κάνω φυσιολογική σχέση με τον κάθε κουρούπεττο, όταν έχω δίπλα μου 3 λεγεώνες σε τιμή προσφοράς! Φαίνονται απλά too soft! Χιχιχιιχι!!!! Αυτός ο αυτοέλεγχος με κάνει κουρέλια, όντας εγώ πολύ παρορμητικός τύπος!

Και αυτή η υπομονή της! Έλεοςςςςςςςςςςςςςς! Λυγίζει κάγκελα με το βλέμμα! Όταν η Νικόλ θέλει να αγοράσει κάτι (ένα έπιπλο, μια πιατοθήκη, ό,τι να ’ναι) θα πρέπει να γυρίσουμε 2-3-4 φορές όλα τα σχετικά καταστήματα, να ρωτήσουμε για τις χίλιες δυο απορίες, που τύχον έχουμε, να το σκεφτούμε, να το ξανασκεφτούμε και τότε ίσως (με Ι κεφαλαίο) το αγοράσουμε. Τώρα στο σουπερμάρκετ, τα πράγματα χειροτερεύουν, καλύτερα να κοπείς ή να πιεις 15 ληγμένα χάπια. Δεν το αντέχεις ούτε με ενέσεις. Φανταστείτε 25 λεπτά για να αποφασίσει τι είδους τσάι θέλει. Όλες οι ετικέτες πρέπει να διαβαστούν μία προς μία , μπας και μας ξεφύγει καμία τελεία ή κανένα κόμμα, που θα αλλάζει το νόημα.

Σπαστική συνήθεια είναι και το άλλο τραγικό!!! Μια φορά να έρθει στην ώρα της και θα της βγάλω το καπέλο! Πλήρης αναισθησία! Την παίρνεις τηλ. και τι ρωτάς «που είσαι;», σου απαντά «σε 5 λεπτά είμαι εκεί!». Μπα!!!! Δεν σφαξανε! Σε πόση ώρα έρχεται; Σε ένα τέταρτο! Τα νεύρα μου!

Υπναρού μέχρι θανάτου! Δεν κάνει να την πάρεις μαζί σου διακοπές εκτός και αν θες να τη βγάλεις στο κρεβάτι! Να κοιμάσαι 36 ώρες το 24ώρο! Ε, όχι! Εγώ πάσχω από αϋπνίες! Και το λιγότερο που θέλω είναι το βράδυ να βλέπω tv! Είμαι γαϊδούρα; Να κοιμάσαι λιγότεροοοοοοο!

Αν κανείς πάει σπίτι της, μην διανοηθεί να αγγίξει οτιδήποτε στεγάζεται στο χώρο της! Μέγα λάθος! Έχετε δει ηλεκτροφόρα δέσμη φωτός να χτυπάει ποτέ άνθρωπο; ΝΙΚΟΛ! Ενώ από τη μια περιμένει να θαυμάσεις το ωραίο της γούστο, από την άλλη ισχύει το «βλέπετε αλλά μην αγγίζετε!». (Αφού τρελαίνομαι να τις τα πειράζω για να κόβω αντιδράσεις. Όλα τα λεφτά.). Η τσάντα σας δε (αυτό για τα κορίτσια!) δεν πρέπει ποτέ των ποτών να αφεθεί στην τριθέσια πολυθρόνα της! Στις άλλες ναι, αλλά όχι σ’ αυτήν! Γιατί; Δεν έχω την παραμικρή ιδέα! Απλά έτσι πρέπει! Αν δεν θες να δεις το μάτι της να γυαλίζει!


Σινεμά! Είμαστε αυτό που λέμε cinema freaks! Βλέπουμε σαν πρόβατα κάθε παπαριά, που παίζεται στις μεγάλες οθόνες, εκτός και αν είναι περίοδος οικονομικής κρίσης! Τώρα αν τύχει και παίζει καμιά ταινία μυστηρίου, θρίλερ, ψυχολογικού περιεχομένου, πάρτε μαζί σας ωτοασπίδες! Όχι, όχι, δεν φωνάζει από το φόβο της! Απλώς, στα πρώτα 20 λεπτά θα σου πει ποιος είναι ο δολοφόνος και μετά βάλτου ρίγανη! Η αστυνομική δύναμη υπέστη μεγάλο πλήγμα , όταν η Νικόλ αποφάσισε να γίνει κοινωνιολόγος και όχι εγκληματολόγος!

Θέλει κανείς να την κατακτήσει;;;; Πρέπει να δηλώσει φαν της RnB (τι στο διάολο είναι αυτό! Τα αφτιά μου καίνε!). Μάλλον, στην προηγούμενη της ζωή, ήταν dancer και πιο συγκεκριμένα black dancer! Προσέξτε έχει διαφορά! Έχει μανία ο γκόμενος της να δουλεύει 48 ώρες το 24ώρο! Αυτό, κατά τη γνώμη της πάντα δείχνει υπευθυνότητα χαρακτήρα! Αν είστε άνεργος μην μπείτε στο κόπο να συστηθείτε καν! Η δουλεύεις ή εξαφανίζεσαι! Τόσο απλό! Χαρίστε της ένα βιβλίο της Άγκαθα Κρίστη, και τελείωσε! Μπορεί ακόμα να σας κάνει και το τραπέζι, πράγμα σπάνιο (1 φορά το χρόνο και αν μαγειρέψει!), αν και οι μαγειρικές της ικανότητες εκτιμούνται δεόντως! Δεν είναι τυχαίο που είναι ίσως η μεγαλύτερη θαυμάστρια του Μαμαλάκη!

Λέξεις κλειδιά για το γούστο της! Ό,τι σχετίζεται με έθνικ αντικείμενα! Το συνονθύλευμα χρωμάτων μάλλον την εκστασιάζει. Η ζώνη του Λυκόφωτος ένα πράμα!

Άσε που έχει μανία με Dali, Monnet! (Πραγματικά ,όμως, θα κοπώ αυτή τη φορά!). Καλά μιλάμε yiax yiax yiax! Δεν μ’ αρέσουν καθόλου! Άσε που κάθε φορά είμαι υποχρεωμένη να βλέπω τους πίνακες τους στο msn! Η ζωή μου ένα δράμα! Πάλι καλά που υπάρχει o Lautrec και ο Gustav Klimt και μετριάζει κάπως η κατάσταση, στο χάσμα της αισθητικής μας απόλαυσης! Αν και η Νικόλ τείνει να ξεχνά τα ονόματά τους! Από μνήμη σκίζει! Ενδεικτικό παράδειγμα το γραφείο της! Είναι γεμάτο κίτρινες μικρές σημειώσεις: 9.00 να τηλ. του Νίκου, 10.00 να πιω καφέ, 15.00 να σχολάσω!

Λοιπόν, για να τελειώνω! Αν αναζητάς ένα άνθρωπο, απλό, μονότονο, βαρετό, μονόχνωτο stay away from ΝΙκόλ! Why? Cos she is one of the kind! Τι σημαίνει αυτό; I am one of the kind! Hahahahahaha! Why? Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι! Μωρό μου, Σ’αγαπώ και δεν σ’ αλλάζω ούτε λεπτό! Τα φιλιά μου!

http://www.forensicland.blogspot.com/

2 comments:

Panos Fotiou said...

ναι αλλά ένα λίνκ στο μπλογκ της κολλητής σου δεν έβαλες? Σαμποτάζ?

Rakuneta said...

ama patisis panw sta comment tis se paei ekei! alla ok... tha kanw edit to post k tha to valw! hihihihi